witam mam następujący problem podczas jazdy najpierw pojawiła się kontrolka abs potem poduszka,silnik zaczoł gasnąć ,potem pracował na wolnych obrotach,nie reagował na gaz,gdy wyłonczyłem silnik rozrusznik nie kręcił.Po odpaleniu z przewodów pracował w trybie awaryjnym podczas jazdy znów zaczoł szarpać zegary wariowały po czym wszystko mineło i w trybie awaryjnym dojechałem do domu.w garażu odpalał bez problemu i pracował w normalnym trybie,dodam jeszcze że podczas awarii podświetlenie tablicy działało na pół gwizdka jak by było przyciemnione.Macie koledzy jakies pomysły co jest nie tak?
Dziś odpaliłem auto niby wszystko ok. ale postanowiłem zajrzeć do bezpieczników nad akumulatorem okazało się że grzeje się czarny kabel pierwszy od lewej,a plastiki wokół są nadtopione,wiecie koledzy od czego ten kabel?czarny ale podłączony do + po jego odpięciu świeci się ładowanie ale gaśnie po przegazowaniu.
Miałem podobne objawy . Okazało się że zamontowali mi reduktor od gazu w taki sposób że kabel prądowy się o niego przecierał. Mechanik który to zdiagnozował kazał mi dać na msze bo niewiele brakowało żeby się ten kabel zespawał z uchwytem reduktora i było by wielkie ognisko. Nie wsiadaj za kierownicę dopóki tego nie naprawisz .
Witam ponownie byłem u elektryka,czarny kabel,który się grzał idzie od alternatora powodem grzania był słaby styk kabla z bezpiecznikiem ponoć standart w autach grupy ww,mikele4 masz rację u mnie też mogło być ognisko a niby taki banalny problem.Po naprawie jest ok.kabel nie grzeje elektryka wróciła do normy
Komentarz